Dilluns, setembre 25, 2023
Widgets Magazine

El grup parlamentari d’ERC es reuneix a Vilanova per planificar el nou curs polític

El grup parlamentari d’ERC s’ha reunit a Vilanova per planificar l’estratègia a seguir durant el nou curs polític que comença aquest setembre. Un inici de curs marcat aquesta vegada per les negociacions per formar el nou govern central a Madrid. En aquest sentit, els republicans han reiterat que l’amnistia i l’autodeterminació han d’estar sobre la taula del debat polític si Pedro Sánchez vol continuar sent el president del govern espanyol.

Els diputats d’Esquerra Republicana al Parlament de Catalunya han celebrat una jornada de treball a la capital del Garraf per encarar el nou curs i dibuixar una estratègia que, asseguren, ha de servir per crear un escenari de consens polític a la cambra catalana. Un consens que volen que sigui el més ampli possible, i que treballi també per l’amnistia i l’autodeterminació.

La negociació per a una possible reedició del govern de Pedro Sánchez és òbviament el focus d’atenció política més immediat. I des de Vilanova, Esquerra ha volgut deixar un missatge ben clar: després dels indults i la reforma del codi penal, ara cal fer un nou pas endavant. El traspàs de Rodalies i acabar amb el dèficit fiscal també són prioritats per al nou curs polític que es marca Esquerra. En clau catalana, ERC es mostra satisfeta per l’actitud de Junts que, assegura, ara s’acosta més a l’estratègia negociadora dels republicans.

Widgets Magazine

Notícies

spot_img