Dilluns, setembre 25, 2023
Widgets Magazine

Cubelles tanca la temporada de platges sense cap ofegament ni incidències greus

El 15 de setembre acabarà la temporada de platges a Cubelles i el servei de socorrisme es deixarà de prestar. Un servei que aquest estiu podrà dir que ha acabat sense cap ofegament, sumant així tres campanyes seguides sense lamentar incidents greus a les platges cubellenques. Els 15 socorristes que formen el servei només ha hagut d’actuar en tres rescats (un a la Platja Llarga i dos més a la de la Mota). De la resta d’actuacions, moltes han estat per cops de calor o marejos. Aquí, la majoria de banyistes són de la mateixa població o de municipis veïns. També hi ha alguns turistes establerts en càmpings de la zona. Pel que fa al servei de socorrisme, la temporada de bany acaba amb satisfacció per les dades assolides, tot i que alguns dies l’estat de la mar no ha estat l’òptim per al bany. De cara a l’any que ve, es vol reforçar la conscienciació dels banyistes i renovar la cartelleria de les platges.

El servei de socorrisme de Cubelles dona prioritat a la prevenció de manera activa, el que ajuda a disminuir el nombre d’incidències a la platja. Aquest estiu també han estat pràcticament inexistents les picades de medussa o de peix aranya. La feina dels socorristes a platges s’activa el 15 de juny a la majoria de platges catalanes i es desactiva el 15 de setembre. Un calendari que des de l’ajuntament s’admet que potser s’haurà de revisar tard o d’hora a nivell general, perquè les temporades de calor són cada vegada més llargues.

Widgets Magazine

Notícies

spot_img