Dilluns, setembre 25, 2023
Widgets Magazine

Les escoles públiques de Sitges es planten davant la sobresaturació

L’Escola Miquel Utrillo de Sitges començava aquesta setmana el curs escolar amb un escenari semblant al de fa un any.

Al contrari del què passa a la resta de Catalunya, on cada cop hi ha menys alumnes per grup, la vila rep cada any més i més nous escolars, i això provoca que les aules estiguin plenes i, fins i tot, sobresaturades. En alguns cursos, de forma considerable, com a I5 i primer de primària. L’any passat ja es va obrir una nova línia, i enguany es planteja obrir-ne una altra.

I és que aquesta situació no només la viu aquest centre, sinó que és extrapolable a totes les escoles públiques sitgetanes, que estan plenes.

Una problemàtica que han traslladat al Departament d’Educació. Esperen resposta sobre quina planificació tenen, en aquesta matèria, pels propers anys. Consideren que la política actual és la de fer pegats a darrera hora i alerten que no poden assumir més alumnes. Per aquest motiu, tots els centres sitgetans, han decidit plantar-se i han decidit no matricular cap alumne més fins que puguin reunir-se amb el Departament.

L’Ajuntament de Sitges es posiciona en el mateix sentit. Al mes de maig, va sol·licitar a la Generalitat poder obrir una nova línia, però encara s’espera la confirmació. També UGT posa la lupa en que a les zones en que s’ofereixen bones oportunitats laborals els recursos s’esgoten i repercuteixen en la matrícula viva. El sindicat denuncia que derivar els estudiants als centres concertats no ha de ser una solució.

La previsió és que al llarg dels propers dies, els 8 alumnes d’I5 que actualment continuen sense centre assignat coneguin quina escola se’ls adjudica.

Widgets Magazine

Notícies

spot_img