Dilluns, setembre 25, 2023
Widgets Magazine

Cubelles preveu implantar un sistema de dunes a Platja Llarga per garantir la seva preservació

La reforma del Passeig Marítim de Cubelles ha d’anar acompanyada d’una actuació mediambiental a Platja Llarga, la que té al costat. De cara a l’any que ve, s’està treballant per començar a pensar en una platja renaturalitzada, que incorporaria un sistema dunar per donar més valor ecològic a aquesta franja del litoral cubellenc. Platja Llarga pateix molt quan es donen temporals. De fet, encara està pendent d’una aportació de sorra per part del Ministeri, que fa temps que l’ajuntament i el govern central estan gestionant. Amb l’actuació, la platja tindria una nova imatge, amb dunes de sorra, més valor ecològic, i actuaria també com a coixí en cas de temporal, evitant així riscos per als establiments i vivendes de la zona.

Precisament aquest estiu s’han descobert dues praderies de posidònia a 500 metres de la costa de Cubelles, una descoberta important pel que suposa per al benestar de la flora i la fauna de la zona. I a la vegada, la naturalització de Platja Llarga seria un factor beneficiós per a les dues praderies de posidònia. A diferència del que passa amb la Platja de la Mota (que gradualment va guanyant sorra), la Platja Llarga en perd constantment. L’ajuntament calcula que en els darrers vint anys pot haver perdut entre 10 i 15 metres de sorra. Un sistema dunar podria ajudar a estabilitzar-la.

Widgets Magazine

Notícies

spot_img