Diumenge, desembre 10, 2023
Widgets Magazine
Widgets Magazine

Compte enrere per la Copa Amèrica a Vilanova

Queden 24 hores perquè Vilanova i la Geltrú obri portes a 4 dies d’intensa activitat esportiva i mediàtica amb la primera prova preliminar de la 37a edició de la Copa Amèrica de vela, que a la vegada suposarà el tret de sortida a la competició reina que es farà en aigües de Barcelona el 2024. Una cita multitudinària, considerada el tercer gran esdeveniment esportiu mundial amb més seguiment – també controvertit pel model econòmic que representa- i que des de demà fins diumenge convertirà Vilanova en objectiu de moltes mirades.

Una cita que també transformarà la façana marítima de la ciutat i alguns espais del port de Vilanova, com la plaça del Port, on demà al migdia hi obrirà portes el Village que aglutinarà la vida d’aquesta competició i acollirà activitat complementària i d’oci. El Race Village serà un dels centres neuràlgics d’aquesta Copa Amèrica, des d’on es retransmetran les regates amb pantalles gegants, com es podrà fer també des de la platja de Ribes Roges.

En aquesta regata preliminar vilanovina s’hi veuran les cares 6 equips: el guanyador de l’anterior edició de l’America’s Cup, l’Emirates Team New Zealand, juntament amb el Challengers, l’INEOS Britannia, l’Alinghi Red Bull Racing, Luna Rossa Prada Pirelli, el New York American Magic y l’Orient Express Racing Team. Una competició que promet ser una de les més disputades del món de la vela d’aquest any.

Demà a la tarda, a les 15’30h, es farà la regata d’entrenament oficial i a les 19h començarà la cerimònia d’inauguració del certamen. Es preveu que la capital del Garraf rebi milers de visitants per viure l’esdeveniment, a part de l’organització i els equips, que mouran un miler de persones més, amb 350 voluntaris. La Copa Amèrica de vela és el tercer esdeveniment esportiu en audiència a escala global, amb gairebé 1.000 milions d’espectadors, només per darrere dels Jocs Olímpics i dels mundials de futbol.

Widgets Magazine

Notícies

spot_img