Dilluns, setembre 25, 2023
Widgets Magazine

Pasífae, la icona de Vilanova

L’escultura de Pasífae és avui en dia la gran icona que identifica Vilanova i que s’està utilitzant per promocionar la ciutat a través de la retransmissió televisiva de la Copa Amèrica. Al mes d’octubre farà trenta anys que aquesta obra d’art presideix l’espigó de la Platja de Ribes Roges.

Aquest matí ens hem citat amb l’Oscar Estruga, l’escultor que la va dissenyar a finals dels anys vuitanta gràcies a un encàrrec que li va fer l’Ajuntament de Vilanova.

La Pasífae està feta de bronze, té un pes de 2,5 tones i té una mida tan gran perquè pugui ser vista des del Passeig Marítim . Es va fondre a Madrid on Estruga resideix des que tenia 25 anys però la seva col·locació es va fer esperar perquè no va ser fins al 1993 que es va col·locar al seu emplaçament actual, un espigó que no existia quan Estruga la va dissenyar.

L’escultura mostra el mite grec de Pasífae, que s’introdueix a l’interior d’una vaca de fusta per poder consumar el seu amor pel toro blanc. La seva posició, no està improvisada perquè si tracem una línia recta podríem arribar fins a Creta.

Estruga es va inspirar en un tipus de vaca amb unes banyes molt pronunciades i per això durant aquests trenta anys s’ha dubtat si era una vaca o un toro. Avui en dia aquesta escultura s’ha convertit en la imatge icònica de la ciutat de Vilanova.

Widgets Magazine

Notícies

spot_img