Dilluns, setembre 25, 2023
Widgets Magazine

Alerta dels pescadors a les portes d’una veda de sardina imposada per l’Estat

La veda de sardina, contemplada en el nou pla de gestió de la pesca d’encerclament, s’haurà d’efectuar els mesos d’octubre a novembre i d’abril a maig en el conjunt del litoral català, murcià i valencià. A Catalunya, en concret, es veuen afectades una vintena de confraries, on aquesta espècie suposa el 25% del total de les seves captures. Per aquest motiu, representants de la Generalitat i professionals exigeixen una “modificació urgent” del document, consensuada amb el territori, que busqui un equilibri entre la preservació de l’espècie i la viabilitat del sector.

La Generalitat ja ha adreçat una carta al Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació per traslladar el malestar del territori i que alhora, compleixi amb la promesa d’efectuar unes taules de treball descentralitzades. Fins i tot s’han mostrat a favor d’incrementar les actuals vedes biològiques. I és que als quatre mesos de veda de sardina ara, s’hauran d’afegir els dos d’aturada biològica. Si l’administració central no mou fitxa, el sector ha anunciat futures accions reivindicatives pels pròxims mesos.

Widgets Magazine

Notícies

spot_img