Dilluns, setembre 25, 2023
Widgets Magazine

Sardines i seitons petits per l’escalfament de l’aigua del mar

La Confraria de Pescadors de Vilanova i la Geltrú alerta que l’escalfament de l’aigua del mar que es va registrant els darrers anys afecta, per exemple, al peix blau. Els pescadors vilanovins ho noten en el fet que espècies com la sardina o el seitó els hi costa créixer i són, doncs, de mida més petita.

Les sardines es reprodueixen amb menys talla tot i que l’edat adulta és la correcta, asseguren els pescadors. La paradoxa és que per culpa de la mida, sovint, tampoc es pot pescar.

Amb el Mediterrani caldejat i en un context d’emergència climàtica la Confraria de Pescadors de Vilanova i la Geltrú aposta per les energies renovables i acaba d’ampliar les plaques solars a les taulades de les seves instal·lacions fins al punt de ser ja productors d’energia.

Widgets Magazine

Notícies

spot_img