Dilluns, setembre 25, 2023
Widgets Magazine

Sitges obre el debat sobre la gestió de la sorra

Des de fa anys està servit el debat sobre com ha de ser la gestió de la sorra a Sitges. Els criteris són molt diferents segons d’on provingui l’opinió. Amb l’objectiu d’unificar criteris i avançar en com s’ha de fer aquesta gestió, l’Ajuntament sitgetà ha impulsat unes jornades on experts han explicat els resultats de diversos estudis. Qui ha marcat el primer criteri ha estat la Demarcació de Costes a Barcelona que ha recordat que la sorra forma part del domini públic costaner i per tant no pertany als ajuntaments. Costes assegura que les extraccions de sorra a les bocanes dels ports són obligatòries per mantenir els calats i que la posterior gestió de la sorra es fa per protegir la línia de costa, mantenir la faula i la flora i per garantir les activitats d’oci costaner.

També s’ha presentat un estudi que s’ha fet sobre els fons marins davant la costa sitgetana, S’ha fet una anàlisi de prop de 9 quilòmetres quadrats on s’ha arribat a la conclusió que el 70 % és sorra fina. També s’ha presentat un altre estudi que ha avaluat la pèrdua de sorra al llarg dels darrers anys. Un estudi que conclou que les platges del sud són més estables mentre que les del nord tenen més regressió. Un criteri que no comparteix el Gremi d’Hostaleria que ha recordat que hi ha platges de Sitges que avui no existeixen i que això vol dir que no hi ha estabilitat. El gremi reclama solucions perquè el turisme de sol i platja representa pel sector el 65 % dels ingressos anuals.

Durant la jornada es van apuntar solucions alternatives, com els espigons inflables que permetrien gestionar la pèrdua de sediments segons les condicions de cada moment.

Widgets Magazine

Notícies

spot_img