Dilluns, setembre 25, 2023
Widgets Magazine

Vilanova reclama a la Diputació un carril segregat per la C-246 que connecti el Prat amb el centre

La connexió entre la zona del Prat, Santa Maria i Santa Llúcia i el centre de Vilanova torna a estar sobre la taula en aquest inici de mandat a la capital del Garraf. Els veïns reclamen una connexió segura, que no sigui la mobilitat amb cotxe privat, per poder anar a peu o en bicicleta. I la proposta és un carril bici i un carril per a vianants, segregats al llarg de la carretera C-246a. L’Ajuntament de Vilanova ha assumit el compromís de treballar per fer-lo possible, d’entrada amb la Diputació de Barcelona, que és la titular d’aquesta via. El que es proposa és un projecte similar al que s’ha completat ja a Sant Pere de Ribes, connectant les Roquetes amb Ribes. Veïnat i partits polítics admeten que cal trobar una solució per millorar la connexió dels nuclis residencials vilanovins que es troben a tocar de Cubelles, amb el centre de la ciutat.

L’Ajuntament de Vilanova ha assumit el compromís de fer possible la proposta a partir d’una moció presentada per Transformem VNG, que finalment ha estat transaccionada i aprovada per unanimitat. Per això, si la moció inicial parlava de desdoblar la carretera, ara el que es proposa és un itinerari segregat per a vianants i carril bici. Tots els grups es mostren a favor d’aquesta idea, si bé la CUP demana que s’estudiï bé l’impacte que pot tenir sobre el territori i Junts recorda que l’anterior govern municipal ja va fer arribar la proposta a la Diputació.

El primer ple municipal del nou curs polític a Vilanova ha arribat carregat de mocions. Per exemple, una de rebuig a la celebració de la Copa Amèrica a la ciutat, presentada per la CUP. Ha servit per generar un debat en el que els partits han repetit el que ja han anat exposant en les darreres setmanes. Tots els grups, excepte la CUP, han votat en contra de la moció apel·lant sobretot a la projecció de ciutat que s’ha pogut donar.

Widgets Magazine

Notícies

spot_img