Diumenge, desembre 10, 2023
Widgets Magazine
Widgets Magazine

El cas de la narcollanxa al Garraf, clau en la major incautació d’haixix a Catalunya

La detenció el passat 30 d’agost a la costa del Garraf de 17 persones vinculades a una narcollanxa, ha estat clau per a la Guàrdia Civil a l’hora de desarticular un dels grups criminals de tràfic de droga de més envergadura a Catalunya, amb la major incautació d’haixix que s’ha dut a terme al país: un conjunt d’operacions antidroga que es van iniciar el maig del 2019 i que ha portat a la detenció de 50 persones -30 de les quals es troben empresonades- i una incautació d’un total de 5,7 tones d’haixix amb un valor al carrer d’uns 10 milions d’euros. L’operació que es va dur a terme a final d’agost a la cala de Vallcarca, a Sitges, va permetre recuperar 4 tones i mitja de droga i 5 armes de guerra. Entre les operacions vinculades a aquesta investigació, també s’hi compta la intervenció d’un grup a Vilafranca del Penedès, el febrer passat, on s’hi va detenir 14 persones.

La Delegació del Govern a Catalunya destaca la importància de les accions del Grup d’Acció Ràpida de la Guàrdia Civil , el GAR, i apunta el creixement de l’entrada d’haixix i cocaïna a través de la costa catalana i també del País Valencià. Amb l’anomenada ‘Operació Rescatada’ es dona per desarticulat el grup criminal que duia a terme aquestes operacions.

Widgets Magazine

Notícies

spot_img