Diumenge, desembre 10, 2023
Widgets Magazine
Widgets Magazine

La verema compleix el pronòstic d’una important baixada de producció

Les pluges d’aquest final d’estiu no han servit per salvar les previsions de pèrdues de la verema però sí que han estat benvingudes pels ceps. Amb la verema a les acaballes, s’han complert els presagis i la quantitat de raïm collit a les vinyes de la DO Penedès està entre un 40 i un 50% per sota de l’any passat.

Malgrat aquesta afectació, la DO Penedès garanteix que la qualitat del raïm és “molt bona” i confia que els vins no se’n ressentiran. Després de tres anys de falta d’aigua i amb la previsió que la sequera pugui anar a més els propers anys, s’insisteix que l’escenari és ‘molt dur’ i que per això s’estan començant a estudiar noves maneres de treballar “per millorar el conreu de la vinya i fer-la més resistent”.

Gairebé un mes i mig després de l’inici de la verema a la DO Penedès, el Consell Regulador constata que han perdut quasi la meitat de la collita en comparació a l’any passat. L’ens recorda que acumulen diverses temporades complicades, les quals van començar el 2020 amb una plaga de míldiu que va arrasar bona part del raïm.

Els últims tres anys, la sequera ha fet que la verema resulti cada cop més escassa. Des del celler de Viticultors de Vilanova asseguren que en alguns casos la pèrdua de la collita és del 80%. Un fet el que s’hi afegeix un raïm de mida més petita que, a la vegada, també és menys productiu.

Widgets Magazine

Notícies

spot_img