Dimarts, novembre 28, 2023
Widgets Magazine
Widgets Magazine

Ajuts per millorar l’eficiència energètica a Vilanova

L’Ajuntament de Vilanova vol aprofitar els fons europeus per millorar l’eficiència energètica del parc d’habitatge de la capital del Garraf. En concret es gestionen un milió vuit-cents mil euros a través de l’Oficina Tècnica de Rehabilitació. Els ajuts serveixen per canviar els tancaments i finestres, millorar l’aïllament de la façana, o canviar el sistema de calefacció o aire condicionat per sistemes alimentats amb energies renovables. Són alguns dels projectes inclosos en aquesta línia de subvencions per prevenir problemes en edificis que han envellit.
A Vilanova hi ha molts habitatges construïts a la dècada dels anys 70 i posteriors, i els seus aïllaments i estructura no són els adequats.
El finançament d’aquests ajuts per a la rehabilitació d’edificis residencials i habitatges prové dels fons Next Generation de la Unió Europea. Qui opti al programa d’edificis ha d’acreditar que amb les obres aconseguirà un estalvi energètic d’almenys un 30 per cent i una reducció de la demanda energètica global de calefacció i refrigeració d’almenys un 25.
Hi ha 5 programes o línies d’ajuts del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència en matèria de Rehabilitació Residencial i que es poden consultar al web de l’oficina. https://www.vilanova.cat/habitatge/ajuts_rehabilitacio

Widgets Magazine

Notícies

spot_img