Diumenge, desembre 10, 2023
Widgets Magazine
Widgets Magazine

Cubelles estudia a fons les conseqüències ambientals de la futura dessalinitzadora

L’Ajuntament de Cubelles ja ha rebut l’avantprojecte de la futura planta dessalinitzadora que es construirà al municipi, que agafarà aigua del mar i li traurà la sal per poder-li donar usos domèstics o industrials. I la sal que s’extreu es retorna al mar. Per això el consistori ha contractat els serveis d’una consultora externa especialitzada per avaluar els possibles riscos que pugui generar aquesta activitat sobre el seu litoral. L’avantprojecte i l’estudi d’impacte ambiental ja fets es troben ara a exposició pública.

La planta s’ha de construir als terrenys on fins ara l’antiga tèrmica de Cubelles hi tenia els dipòsits de fuel. Aquí, a tocar de la subestació elèctrica, es construirà la planta. I des d’aquí sortiran les dues grans canonades que arribaran fins al mar, una per captar aigua i l’altra per retornar la salmorra, és a dir, aigua amb una elevada dosi de sal. El govern de Cubelles assegura que estarà molt a sobre dels efectes ambientals, però admet que infraestructures com aquesta són necessàries.

La planta tindrà una capacitat de producció de 30 hectòmetres cúbics l’any, tot i que inicialment la producció serà de 20 hectòmetres cúbics. Entre la planta i el mar, hi haurà una estació de bombament. L’aigua que es produeixi podrà anar tant cap al nord, connectant amb la xarxa d’Aigües del Ter Llobregat, com cap al sud, connectant amb el Minitransvasament de l’Ebre que acaba a Cunit. Cubelles vol que la instal·lació de la planta permeti a la població rebre contraprestacions.

L’any 2008 ja es preveia construir aquesta planta a Cunit, però les canalitzacions subterrànies fins al mar havien de passar per Cubelles. Ara el nou projecte opta per situar la planta directament a Cubelles aprofitant el fet que, a diferència de fa 15 anys, l’espai està buit perquè ja no existeix la Central Tèrmica.

Widgets Magazine

Notícies

spot_img