Diumenge, desembre 10, 2023
Widgets Magazine
Widgets Magazine

Es detecten tres zones de decaïment forestal al Massís del Garraf

Hi ha diverses zones del Massís del Garraf, com per exemple a la Falconera, que a simple cop d’ull podria indicar-nos que fa poc ha patit un incendi. Però no és així. Els tons marronosos dels arbres indiquen que han patit decaïment forestal. La intensa sequera i les temperatures molt altes són les causes que provoquen aquest efecte que pot arribar a provocar la mort de l’arbre. Aquest és el primer any que es detecten zones tan afectades al massís del Garraf, on hi predomina el pi blanc que d’entrada té una gran resistència.

Des de fa anys els agents rurals estan analitzant la situació dels boscos de tot Catalunya. En els llocs de difícil accés, com és cas del massís del Garraf, es fan servir els drons per poder apropar-se i elaborar l’informe amb més detall. Les dades recollides seran traslladades al CREAF, el Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals, el qual elabora l’estudi «deboscat» que analitza amb detall l’estat dels boscos de tot país.

A partir del moment que es detecta una zona afectada, els agents rurals fan un seguiment periòdic i comproven la seva evolució en el temps.

Widgets Magazine

Notícies

spot_img