Diumenge, desembre 10, 2023
Widgets Magazine
Widgets Magazine

Satisfacció dels pescadors vilanovins després que el Ministeri faci marxa enrere en la veda de la sardina

L’Estat finalment ha fet marxa enrere amb la polèmica veda de la sardina que havia de començar aquest 1 d’octubre i ha aixecat l’aturada de 4 mesos que havia posat en alerta els pescadors i el govern català pel greu impacte que podia tenir sobre el sector de l’encerclament. El Ministeri d’Agricultura, Ramaderia i Pesca respon així la demanda de les Confraries Catalanes, amb el suport del departament d’Acció Climàtica, que s’havien manifestat contraris al pla proposat pel ministeri, ja que comprometia asseguren, la viabilitat de la seva activitat pesquera.

La veda s’ha reconvertit en una extensió de l’aturada biològica. De l’1 al 30 de novembre s’atura la pesca de manera obligatòria, i s’hi sumaran dos mesos més que la Confraria de Pescadors de Vilanova vol acotar i fer-la seguida, de 1 de novembre al 28 de gener, i no de forma intermitent com proposa el Ministeri. Amb tot, satisfacció entre el sector pel canvi de postura de l’Estat.

El document del Ministeri acorda també que el mes de març la flota només sortirà a pescar 4 dels cinc dies laborables setmanals, el que suposa retallar la flota un 20%.

Generalitat i les confraries de pescadors exigeixen un nou Pla de Gestió del sector de l’encerclament, consensuat amb el territori, que busqui un equilibri entre la preservació de l’espècie i la viabilitat del sector.

Widgets Magazine

Notícies

spot_img