Diumenge, desembre 10, 2023
Widgets Magazine
Widgets Magazine

Sitges enceta la Santa Tecla més esperada

Sitges es prepara per viure els dos dies més intensos de la Festa Major en honor a Santa Tecla. Aquest divendres és la vigília de la festivitat. Fins que comenci la Processó Cívica es pot visitar al Palau del Rei Moro la imatge de la Santa, exposada a l’espai que ha designat la pendonista Carmen Escolano.

A les 7 de la tarda començarà des d’allà, des de l’Agrupació de Balls Populars de Sitges, la Processó Cívica. El seguici festiu sitgetà acompanyarà la santa per diversos carrers del centre de la vila fins arribar a la parròquia de Sant Bartomeu i Santa Tecla, per presidir l’endemà l’Ofici de la diada. A la nit, a les onze hi haurà el Castell de Foc, després concerts i la revetlla sardanista al Cap de la Vila.

Dissabte 23 de setembre, el dia de la patrona del municipi, la jornada començarà de matinada amb les tres matinals infantil amb recorreguts diferents: a dos quarts de set, sortirà la matinal del foc, amb les bèsties infantils i les tres colles del ball de diables; a les set, la Matinal Gran Infantil, amb els gegants i els balls blancs; i a les 8, la matinal petita. Totes tres acabaran a la Fragata.

A les 11 serà l’Ofici de Santa Tecla, amb l’ofrena de les expendonistes; i amb el darrer Ofici de Festa Major a càrrec del Mossèn Josep Pausas, que es jubila. Tot seguit es viurà un dels moments més esperats: la Sortida d’Ofici amb tots els balls i entremesos ballant alhora a la Plaça de l’Ajuntament.

La tarda de Santa Tecla començarà amb la Baixada del Pilar per les escales de la Punta. I a les set de la tarda, la processó, que acabarà amb l’entrada de la santa i amb l’encesa i ballada final, que es podrà seguir en directe per Canal Blau. Un cop passi aquest moment, Sitges haurà d’esperar ja fins al 23 d’agost de l’any vinent per tornar a sentir l’emoció de la Festa Major.

Widgets Magazine

Notícies

spot_img