Diumenge, desembre 10, 2023
Widgets Magazine
Widgets Magazine

Comença l’enderroc de la nau de Glass

La imatge del dia la trobem avui en l’adeu definitiu a l’últim edifici industrial que encara quedava dempeus al centre de la ciutat de Vilanova. Les màquines han començat a enderrocar aquest matí les naus de les antigues indústries frigorífiques Glass del carrer de la Unió.

Glass va tancar portes l’any 2010 després d’entrar en un concurs de creditors arrossegats pels deutes que els va generar la crisi econòmica de 2007 on el sector de la construcció els va deixar més de tres milions d’euros d’impagaments. Les instal·lacions van sortir a subhasta i van ser adquirides l’any 2019. Un grup de persones i entitats va demanar que l’ajuntament intervingués per poder reconvertir-lo en un espai social, però va quedar en això, en un intent.

L’estructura que s’ha començat a enderrocar avui té més de cent anys. El 1919 s’hi va aixecar l’edifici que durant dècades va acollir la panificadora moderna de Joan Garí. Anys més tard la indústria es va reconvertir en els magatzems de «Piensos Dula» i per últim les naus van ser el centre d’operacions de les indústries frigorífiques Glass fins al seu tancament. En aquest espai ara s’hi construiran pisos.

Widgets Magazine

Notícies

spot_img