Diumenge, desembre 10, 2023
Widgets Magazine
Widgets Magazine

Sant Pere de Ribes reprèn l’activitat plenària i el debat de Can Jove

Sant Pere de Ribes reprèn el curs de l’activitat plenària aquesta tarda recuperant el debat sobre el desenvolupament del sector de Can Jove, on s’hi preveu un nou barri residencial i sociosanitari. El de Can Jove, juntament amb l’Autòdrom de Terramar, són els dos grans projectes urbanístics de Sant Pere de Ribes té en marxa de cara els propers anys.

Entre altres qüestions, al Ple d’aquesta tarda es debatrà l’aprovació provisional d’una modificació del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal en aquest sector del municipi, i també una moció de caràcter mediambiental presentada per UM9-Cup-Construïm relativa a Can Jove. Serà un pas més en el procés urbanístic d’aquest projecte amb què el govern del PSC d’Abigail Garrido planteja un nou barri amb més de 600 habitatges: 221 tutelats per a persones amb dependència, a banda d’una residència i un hotel de 150 places pensat per acollir professionals i familiars dels pacients de Sant Camil, i també habitatges de renda lliure.

Un projecte que ha generat veus contràries que posen en dubte aquest ús sociosanitari i que creuen que portarà pisos d’alt standing que acabaran dificultant l’accés a l’habitatge a la població ribetana. Pel govern, en canvi, Can Jove donarà resposta a la necessitat d’habitatge que hi ha actualment al municipi, especialment entre els més joves. Un projecte que també té crítiques de sectors ambientalistes. Des de Construïm ja s’havia alertat de l’impacte paisatgístic que pot suposar el projecte, en la línia de la moció que portaran aquesta tarda al Ple. El projecte de Can Jove es va obrir a exposició pública el maig de l’any passat, en un període obert de presentació d’al·legacions i propostes.

Widgets Magazine

Notícies

spot_img