Dimarts, novembre 28, 2023
Widgets Magazine
Widgets Magazine

Sitges defineix la seva mobilitat futura

A través de 60 propostes, el Pla de Mobilitat determina com ha de ser la mobilitat a Sitges en els propers anys i posa el focus en les accions que s’han de fer per materialitzar-ho. El pla diferencia les zones on el tipus de trànsit rodat té o tindrà més presència en els anys vinents, com la zona de La Plana, i les zones del municipi que s’hauran de pacificar, com la del Passeig de la Ribera. El pla regula les zones exclusives per a vianants, els espais per a bicicletes i els carrers per a cotxes.

També proposa com ha de ser el transport públic, com el servei de bus urbà, que per l’Ajuntament hauria de ser més flexible, i amb més parades a demanda. També contempla la zona de Baixes Emissions que s’ha d’implantar a Sitges a partir del 2025 que estaria circumscrita –sobretot– al centre de la vila. A més, el pla també vol regular els accessos dels camions de mercaderies als locals del centre i les zones de càrrega i descàrrega.Tot i això, aquest pla a la pràctica només determina –sobre el paper– com ha de ser la mobilitat a Sitges, i per tant ha d’anar acompanyat d’accions que tenen un cost i que s’han de dotar de pressupost.

L’Ajuntament de Sitges també explica que és un pla que s’anirà revisant anualment per comprovar si les mesures són efectives o no; i canviar-les si calgués. També tindrà en compte les consideracions que pugui transmetre la ciutadania, ja que la regidoria diu que la mobilitat canvia molt de pressa.

Widgets Magazine

Notícies

spot_img