Diumenge, desembre 10, 2023
Widgets Magazine
Widgets Magazine

Un projecte terapèutic des dels horts de Can Travé de Cubelles

Cubelles ha obert aquest setembre el període d’inscripcions per a persones interessades en participar del projecte d’horts comunitaris de Can Travé. És el segon curs d’una proposta amb la que l’ajuntament cubellenc vol donar a la població un element més on poder fer activitat a l’aire lliure i crear xarxa social. A més, els horts de Can Travé també estan oberts a altres propostes, com la que ha tirat endavant el Centre d’Atenció Primària de Cubelles per afavorir el benestar emocional d’alguns pacients, i que ja està donant bons resultats.

El projecte de salut comunitària que ha impulsat el Centre d’Atenció Primària de Cubelles parteix d’una premissa bàsica: no tots els tractaments mèdics s’han de gestionar des d’un despatx de l’ambulatori amb fàrmacs. Les responsables del programa asseguren que els efectes són positius, perquè més enllà de la feina a l’hort, l’activitat permet crear una xarxa i una relació social entre les usuàries que afavoreix el seu benestar emocional.

Aquest grup no és l’únic que utilitza els horts comunitaris de Can Travé impulsats fa dos anys per l’Ajuntament de Cubelles. De fet, l’objectiu inicial dels horts té un objectiu més ampli, obert a tota la ciutadania. De manera permanent el cultiven dos grups fixos de persones, però la idea és que altres col·lectius també hi puguin tenir contacte amb els horts, ja siguin grups escolars, joves migrats o el grup de dolor crònic de l’ambulatori. D’aquesta manera, els horts comunitaris de Can Travé s’han convertit en un espai que genera molta més activitat i més valors dels que se li suposen a un hort.

Widgets Magazine

Notícies

spot_img