Diumenge, desembre 10, 2023
Widgets Magazine
Widgets Magazine

Les possibilitats del sector vinícola per a l’autoconsum d’energia solar

A les teulades del celler Jaume Serra de Vilanova i la Geltrú el 100% de l’energia que generen els 1.350 mòduls fotovoltaics s’autoconsumeix a la mateixa planta. Les instal·lacions vilanovines, juntament amb vuit centres més d’arreu de l’estat espanyol del grup Garcia Carrion, formen part d’un projecte d’autoconsum empresarial de gran abast amb Endesa, i la seva filial de serveis energètics Endesa X. Més de 2.000 metres quadrats de cobertes amb plaques solars permeten només en el cas de Vilanova evitar 250 tones de CO2 cada any fruit de l’aposta per la descarbonització però també reduir la factura elèctrica.

Espanya té un gran potencial pel que fa a l’autoconsum al sector vitivinícola, amb grans extensions de terreny o grans naus amb cobertes com en aquest cas. D’aquesta manera els caves i vins que surten del celler vilanoví es poden produir ara de manera més sostenible gràcies a les plaques solars, amb una potència de 727 kilowatts pic. El 30% de l’energia que consumeixen des d’aquest celler es genera ara ja a través de l’autoconsum i el 70% restant té la garantia de ser d’origen renovable.

Aquest projecte global d’instal·lació d’autoconsum solar contempla, a banda del celler de Vilanova altres vuit centres productius que ja tenen també en marxa les seves pròpies instal·lacions fotovoltaiques que sumen 18 Megawatts pic i un estalvi, calculen, de més de 8. 000 tones d’emissions.

Widgets Magazine

Notícies

spot_img