Diumenge, desembre 10, 2023
Widgets Magazine
Widgets Magazine

Sitges ja pensa en la propera promoció d’habitatges de protecció oficial

Els pisos de protecció oficial que s’han sortejat aquest dimecres a Sitges entre les 500 unitats familiars inscrites són els darrers que s’han construït. Però el problema de l’habitatge al municipi continua i durant aquest nou mandat que s’ha iniciat el govern sitgetà espera poder-ne edificar molts més. Es construirien en un terreny que es troba al costat de la darrera promoció que s’ha sortejat. Tot i que no està clar quants habitatges es podrien aconseguir, durant l’anterior mandat se’n parlava que se’n podrien fer 400.

Tot i això, aquesta parcel·la té una sèrie de condicionants tècnics que s’estan avaluant. A hores d’ara es podrien construir uns grans macroedificis de gran alçada, però des de la regidoria d’Habitatge aquesta opció no es veu amb bons ulls.

Es treballa amb la idea que els pisos siguin de planta baixa més 4 alçades, i per fer-ho caldria modificar la normativa urbanística de la parcel·la. Encara no se sap quan es podria modificar la normativa i tampoc quan es podria començar la redacció del projecte i l’execució de les obres.

El que ha de decidir el nou govern és la manera d’aconseguir-los: si fer-ho com s’ha fet en aquestes darreres tres promocions construïdes (cedint els terrenys a fundacions privades perquè edifiquin i gestionin els habitatges) o si hi ha d’altres opcions, com la de què l’ajuntament pugui ser el promotor dels blocs. No es descarta cap opció. L’ajuntament sitgetà també estudia altres opcions per disposar d’habitatge públic, com per exemple, tenir una borsa de pisos de particulars. Una idea que encara s’està treballant i que ve del mandat anterior.

Widgets Magazine

Notícies

spot_img