Dimarts, novembre 28, 2023
Widgets Magazine
Widgets Magazine

El Garraf, un territori ric en biodiversitat

L’interior muntanyós, el litoral, les platges, els cursos fluvials, l’espai marí, el massís del Garraf i els seus contraforts són alguns dels àmbits que es destaquen com a valors naturals del Garraf.

L’Exposició, titulada ‘El tresor natural del Garraf’, permet conèixer els factors que amenacen la biodiversitat del territori i alguns projectes de protecció com el programa de pastura amb cavalls, la recuperació de murs de pedra seca o programes de conservació d’espècies en perill d’extinció com en corriol camanegre, l’àliga cuabarrada o la tortuga mediterrània.

Una mostra que serà itinerant, que ara està a la Masia d’en Cabanyes, i que després es podrà visitar a diferents municipis del Garraf. L’objectiu és conscienciar a la ciutadania de la singularitat d’una comarca amb varietat d’espais únics, des de les seves costes als boscos més frondosos però a la vegada alertar de la seva vulnerabilitat davant del canvi climàtic, la contaminació i la pressió urbanística.

L’exposició que ara s’ha presentat està vinculada als programes d’educació i sensibilització ambiental que desenvolupa el Servei de Medi natural i litoral del Garraf als centres educatius i també permet fer una aproximació al treball per protegir la natura de diferents col·lectius del territori.

Widgets Magazine

Notícies

spot_img