Diumenge, desembre 10, 2023
Widgets Magazine
Widgets Magazine

Es consolida el Màster Ferroviari

Vilanova i la Geltrú és un referent en els estudis ferroviaris. S’oferta un Grau Mitjà de formació professional, un Postgrau en Ciberseguretat en l’àmbit ferroviari i, des de l’any 2010, és la seu del Màster Universitari en Sistemes Ferroviaris i Tracció Elèctrica. Actualment s’està treballant per incorporar un Grau Superior d’FP i el curs vinent la UPC vilanovina impartirà un grau també relacionat en els sistemes ferroviaris.

Quan tota aquesta cadena formativa estigui en marxa, a Vilanova s’impartiran tots els nivells d’estudis ferroviaris i serà el principal referent a tot l’estat espanyol.

La primera iniciativa va néixer fa catorze anys amb l’entrada en funcionament del màster universitari. Des del primer dia les empreses del sector han estat col·laborant estretament perquè en aquests estudis es formen una part important dels enginyers que acabaran treballant en aquesta indústria.
Les empreses del sector detecten que cada cop es demanda més personal perquè l’ús del transport públic ha augmentat anualment per sobre del 10 % .

Aquest matí s’ha reunit el Consell Assessor del màster. Empreses i Universitat posen en comú les demandes i necessitats d’uns i les possibilitats dels altres.

Widgets Magazine

Notícies

spot_img