Dimarts, novembre 28, 2023
Widgets Magazine
Widgets Magazine

Noves troballes de la vila romana de Darró

Claus de construcció, fragments d’agulles d’òs per filar, una moneda que caldrà restaurar, trossets de vidre i restes d’ossos s’han trobat com a noves restes arqueològiques a la vila romana de Darró de Vilanova i la Geltrú. Es tracta de peces recuperades aprofitant la setena edició del camp de treball d’aquest estiu. Sobretot, molta ceràmica comuna d’ús domèstic feta aquí, però també que arriba des del nord d’Àfrica, Algèria i Tunísia.

Les excavacions d’aquest estiu situen les troballes cap a l’any 300 per la ceràmica trobada. Les peces del jaciment s’han netejat amb aigua i avui s’han començat a catalogar, se’ls posa una marca amb el número de l’estrat on surten, i se separen els diferents materials trobats. En el cas de la ceràmica, segons la seva procedència. A vegades amb l’ajuda de llibres per ser el màxim de precisos amb els fragments d’objectes trobats i el seu marge cronològic.

De tot plegat se’n farà un informe tècnic i possiblement, alguns articles explicant-ho. Les noves troballes quedaran dipositades al fons del Museu Víctor Balaguer de Vilanova, juntament amb la resta de peces trobades al llarg de tots aquests anys. El jaciment de Darró és dels que fa més temps que s’excava de Catalunya, s’ha convertit en un referent a nivell arqueològic i encara amaga amb molts tresors.

L’espai de es podrà visitar el 7 i 8 d’octubre, gratuïtament, en el marc del Cap de setmana ibèric amb activitats especials.

Widgets Magazine

Notícies

spot_img