Diumenge, desembre 10, 2023
Widgets Magazine
Widgets Magazine

La Jove de Sitges guanya la premsada de raïm de la Festa de la Verema

Les entitats de Sitges amb pubilles i hereus han concursat aquest diumenge per aconseguir el primer premi del Concurs de Trepitjadors de la Festa de la Verema 2023. Les entitats sitgetanes han intentat premsar la màxima quantitat de suc de raïm possible a través de dues rondes de deu minuts cadascuna.

Entre corredisses, dos membres per equip han premsat el raïm negre amb els peus a les cubes. La resta de l’equip s’ha encarregat d’agafar el líquid amb un cubell i dipositar-lo al recipient que mesura la quantitat de suc premsat.

La competició ha estat molt ajustada entre tots els equips participants, tot i que tres equips han despuntat especialment. La Colla Jove de Castellers de Sitges ha guanyat el concurs amb 22 litres premsats. L’Associació Gastronòmica Cultural Eva’s ha estat el segon classificat amb 21 litres i, finalment, la Societat Recreativa El Retiro ha quedat tercera amb 20 litres.

Un altre dels moments destacats de la jornada ha estat la pesada de la Pubilla i l’Hereu de Sitges en ampolles de vi. L’Hereu de Sitges, Oleguer Arola, ha estat una bona estona pujat sobre la balança de la Festa de la Verema fins aconseguir equilibrar el seu pes amb 69 ampolles. Per la seva banda, la Pubilla de Sitges, Vinyet Granda, ha trigat uns segons menys, ha pesat 67 ampolles de vi.

D’altra banda, durant tot el cap de setmana Sitges s’ha impregnat de raïm i vi amb la 16a Mostra de Vins on una quinzena d’expositors han mostrat els seus productes vitivinícoles del Garraf i del Penedès. Un espai on el públic ha pogut descobrir tota mena de vins del territori: des del Blanc Subur fins al Jane Leon.

Widgets Magazine

Notícies

spot_img