Dilluns, desembre 11, 2023
Widgets Magazine
Widgets Magazine

Sense data d’obertura pel Servei d’Intervenció socioeducativa de Sitges

L’any 2018 el Servei d’Intervenció Socioeducativa de Sitges –que va suplir les funcions de l’Espai del Rusc– va començar a funcionar com un espai d’atenció a les famílies, especialment als infants i adolescents, amb la finalitat de treballar l’empatia, els valors i les habilitats socials. En aquell moment, l’Ajuntament de Sitges va licitar el servei a una empresa i aquest estiu del 2023 el contracte va acabar.

El servei hauria d’haver tornat a començar aquest setembre, però a hores d’ara el centre està tancat i no se sap quan podria obrir de nou. Per tornar a oferir el servei calia fer un nou concurs públic, que s’hi presentessin empreses i firmar un nou contracte per uns 10 anys; i de moment això encara no s’ha resolt. L’Ajuntament sitgetà s’excusa en què és un problema administratiu i vol tornar a obrir el SIS tan aviat com es pugui.

Les treballadores –que fins ara atenien les necessitats sociodeducatives de les famílies– estan neguitoses. Asseguren que fins ara ajudaven a més de 140 famílies en situació de vulnerabilitat i que és necessari continuar acompanyant aquestes persones.

Les treballadores diuen que l’Ajuntament no els ha comunicat res oficialment sobre quan podria tornar a obrir el servei; tampoc a les famílies. Tot i això pel govern sitgetà aquest servei es prioritari i volen tornar-lo a prestar el més aviat possible. La nova empresa haurà de subrogar les educadores però mentrestant algunes estan sense feina.

Widgets Magazine

Notícies

spot_img