Dimarts, novembre 28, 2023
Widgets Magazine
Widgets Magazine

Comencen les obres del nou Centre de Dia de Cubelles

Cubelles té més de 16 mil habitants, dels quals un 17 % està per damunt dels 65 anys. Això vol dir que hi ha unes 1.700 persones per damunt d’aquesta franja d’edat. Al municipi hi ha una residència privada que ofereix un servei de centre de dia. Tot i que estan al terme municipal de Vilanova i la Geltrú, al Prat, a pocs metres de Cubelles, hi ha dues residències més, totes dues privades . Amb aquesta fotografia, els cubellencs que necessitin un servei de centre de dia han de triar entre una opció privada o desplaçar-se a Vilanova o a Sitges.

Però ara això canviarà. Aquesta setmana han començat les obres de construcció el nou Centre d’Atenció Integral en l’Àmbit Rural per a la Gent Gran que s’ubicarà en una part de l’edifici del Centre Social de Cubelles. Serà un equipament municipal on s’aplicarà un model molt innovador en aquest sector. La idea és atendre els usuaris d’una forma integral i defugir del centre de dia amb aspecte hospitalari.

El Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya ha signat un conveni amb l’ajuntament cubellenc amb el qual ha concertat 25 places públiques d’aquest nou centre de dia. Els treballs de reforma tenen un pressupost de gairebé 234.000€. La gestió del nou centre es farà a través de l’empresa pública Serveis públics d’acció Social de Catalunya, sumar. La previsió és el nou centre de dia de Cubelles estigui en funcionament durant el primer trimestre de l’any vinent.

Widgets Magazine

Notícies

spot_img