Dimarts, novembre 28, 2023
Widgets Magazine
Widgets Magazine

Els 50 anys de trajectòria de l’Estaquirot Teatre, a La Sala

El ratolí viatger és un dels 41 espectacles diferents que l’Estaquirot Teatre ha posat damunt dels escenaris durant els darrers cinquanta anys. D’aquest, concretament, se n’ha arribat a fer fins a 577 actuacions, tot i que la companyia vilanovina registra un total de més de deu mil funcions. Ara, l’Estaquirot ha inaugurat una exposició que repassa l’escenografia, els personatges, i tots els elements que han caracteritzat les seves actuacions i que, com aquesta, es podran trobar a La Sala de Vilanova.

L’exposició repassa aquesta trajectòria i ho fa fent marxa enrere en el temps. Comença amb els últims espectacles que han portat al llarg dels darrers anys i acaba en els seus inicis, l’any 1973. Es pot veure, per exemple, el cartell del primer espectacle que van fer aquell any i que encara conserven.

L’any 1981 la companyia va crear el Teatre Ambulant de Titelles, una petita carpa que es va muntar a més de 40 ciutats i que també es podrà trobar en aquesta exposició. A més, també es podrà veure què hi havia darrere les bambolines i com es preparaven els espectacles, així com un petit tast del taller on construïen i reparaven els titelles.

Tot aquest material estarà exposat a La Sala fins el 30 de desembre. Posteriorment, una part del material anirà al MAE, l’Institut del Teatre, i una altra petita part s’enviarà a un museu de Tolosa durant sis mesos, fins que serà retornada i s’emmagatzemarà pel record. La companyia deixa, però, un bon llegat al municipi.

Widgets Magazine

Notícies

spot_img