Diumenge, desembre 10, 2023
Widgets Magazine
Widgets Magazine

Els hospitals del CSAPG incrementen la seva activitat davant l’augment de la demanda

Els dos hospitals que el Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf té al Garraf, Sant Camil i Sant Antoni, van realitzar el 2022 quasi 1.500 intervencions quirúrgiques més que les que van fer l’any anterior. I malgrat tot, les llistes d’espera no són millors que fa un any. Segons les dades de la darrera memòria del consorci, la conclusió és clara: cada vegada hi ha més població que necessita passar pels seus quiròfans, ja sigui per a intervencions menors o majors. En total l’any passat se’n va fer 15.425. Una pressió que no només es dona als quiròfans. Des del consorci s’assenyala que com passa a la majoria d’hospitals, l’envelliment de la població és clau per entendre l’augment de l’activitat assistencial als seus hospitals i la major complexitat amb la que hi arriben els pacients.

El consorci es va plantejar el 2022 com un any de transició, sobretot per marcar les bases del futur que es pugui donar des de Sant Antoni i des de Sant Camil. De fet, l’any passat la Generalitat ja va aprovar les inversions plurianuals per anar invertint en la millora dels hospitals que el consorci té a Sant Pere de Ribes, Vilanova i Vilafranca. En el cas de l’Hospital Sant Camil s’està pendent de l’ampliació, sense oblidar inversions ja executades, com els dos nous quiròfans que han obert aquest estiu. Ara l’hospital ribetà en té cinc, i els dos nous són essencials per intentar reduir, ara sí, llistes d’espera, en un moment en el que els canvis introduïts recentment en l’atenció primària faciliten també l’arribada de més ingressos a l’atenció hospitalària.

La memòria recull un lleuger augment del nombre de consultes externes registrades al Garraf i un significatiu increment del 16% en les urgències. L’any passat els hospitals del CSAPG al Garraf van tenir una ocupació del 95%, vuit punts més de la que es va registrar el 2021. Això vol dir que les seves habitacions pràcticament no estan mai buides.

Widgets Magazine

Notícies

spot_img