Dimarts, novembre 28, 2023
Widgets Magazine
Widgets Magazine

Aprovades les ordenances de Vilanova i la Geltrú pel 2024, amb un augment de l’IBI del 4’5%

El rebut de l’Impost de Béns Immobles a Vilanova i la Geltrú augmentarà l’any vinent un 4,5 %. La taxa d’escombraries, les plusvàlues, els guals o l’ocupació de via pública augmentarà un 2,5% L’impost d’activitats econòmiques i el de circulació es congelen perquè ja estan al màxim impositiu i no es poden augmentar.

Aquest és el resum ràpid de la nova política fiscal a Vilanova de cara l’any vinent. En contraprestació, el consistori recupera la bonificació del 3% per tots aquells veïns que paguin de forma anticipada els impostos. Els negocis que estiguin associats o agremiats també rebran una bonificació a la taxa d’escombraries. En l’apartat de les bonificacions també es contemplen beneficis per aquelles comunitats de veïns que volen fer instal·lació d’energies renovables.

El consistori calcula que amb aquest augment ingressarà dos milions d’euros més a l’any. Un major ingrés que ha de compensar l’IPC i el més que possible dèficit amb el qual es tancarà l’actual exercici. El govern ja treballa en un pla de sanejament per poder fer front a la situació econòmica.

Les ordenances fiscals es van aprovar ahir amb els vots a favor dels dos grups del govern (PSC i Comuns) i amb el vot en contra de tota l’oposició. Entre els arguments que es van fer servir per votar-hi en contra, l’oposició diu que el govern augmenta els impostos i, per contra, augmenta el capítol de personal amb la incorporació de tres nous coordinadors. També hi ha crítiques al fet que la bonificació del 3% de pagament avançat només beneficia a qui més diners té.

Entre els retrets de l’oposició també n’hi ha pel fet que no hagi rebaixat el preu de la taxa de recollida de les escombraries i referències al fet que el deute que té l’ajuntament s’arrossega des de fa dotze anys, quan governaven socialistes i comuns. El govern insisteix que l’ajuntament té un problema de dèficit i no de deute.

Widgets Magazine

Notícies

spot_img