Diumenge, desembre 10, 2023
Widgets Magazine
Widgets Magazine

La comarca s’afegeix a la celebració del Dia Mundial de la Salut Mental

Avui és 10 d’octubre, Dia Mundial de la Salut Mental. Per això a moltes poblacions s’han realitzat activitats per recordar i enfortir la importància de cuidar de la salut mental. A la comarca, a través de la feina de la Taula de Salut Mental del Garraf, hi ha activitats fins pràcticament finals d’octubre.

A Vilanova la jornada ha començat amb una activitat de conscienciació, en la que hi han participat alumnes de secundària de l’escola Divina Providència de la ciutat, que estan desenvolupant el Servei Comunitari en aquest àmbit. Sobretot s’han treballat els missatges que es volen donar en un dia com avui, per combatre l’estigma que pateixen encara les persones amb algun diagnòstic de salut mental. De fet, aquest any la Taula de Salut Mental del Garraf ha volgut obrir aquesta tasca de conscienciació a escoles i instituts.

També s’ha llegit l’habitual manifest institucional, amb la participació de les diferents entitats que configuren la taula. El sector demana més recursos i una major distribució territorial dels serveis que s’ofereixen, ja que es considera que molts es concentren massa a Barcelona. Amb la jornada d’avui les entitats també volen posar de manifest que la salut mental és cosa de tots, com ho ha demostrat la pandèmia. Asseguren que en els darrers dos anys, els serveis de salut mental han augmentat el nombre d’usuaris als que han d’atendre.

Widgets Magazine

Notícies

spot_img