Dilluns, desembre 11, 2023
Widgets Magazine
Widgets Magazine

Els CAPS del Garraf ja vacunen els nadons contra bronquioitis i pneumònies

Els nadons de menys de 6 mesos estan rebent una dosi de la vacuna del Virus Respiratori Sincicial, conegut com a VRS. És un virus que afecta a 9 de cada 10 infants durant els primers dos anys de vida i és el responsable de la majoria de bronquiolitis i pneumònies dels petits. L’anticòs que s’administra té una eficàcia del 80% i alhora reduirà la càrrega assistencial i l’angoixa que pateixen les famílies quan es diagnostica una bronquiolitis en infants tant petits.

La immunització permet evitar complicacions. Aquest virus respiratori va provocar més d’un miler d’hospitalitzacions d’infants menors de 5 anys l’any passat. La vacuna permet reduir ingressos a planta i a les unitats de cures intensives.

Des dels Centres d’Atenció Primària estan avisant a les famílies a mesura que van rebent les dosis per poder anar administrant als infants. La campanya es focalitza als centres d’atenció primària per als nadons nascuts entre abril i setembre d’aquest any, i als nounats se’ls hi administra a l’hospital abans de rebre l’alta.

Widgets Magazine

Notícies

spot_img