Diumenge, desembre 10, 2023
Widgets Magazine
Widgets Magazine

El Consorci Sanitari confia que l’ampliació de Sant Camil comenci l’estiu que ve

La feina per dissenyar i executar les obres d’ampliació de l’Hospital de Sant Camil a Sant Pere de Ribes ja ha començat. En aquests moments s’està redactant el projecte executiu de l’ampliació, i un cop enllestit, es convocarà el concurs públic per escollir l’empresa que executarà les obres. El Consorci Sanitari de l’Alt Penedès-Garraf creu que amb els terminis amb els que s’està treballant les obres podrien començar l’estiu de l’any que ve. Amb l’ampliació, l’àrea hospitalària creixerà un 50%, podent disposar de més llits i més espai per a altres serveis. Una actuació que es veu com a necessària i urgent, davant unes infraestructures que el mateix Consorci admet que ja són insuficients.

L’espai d’Urgències s’ha renovat i modernitzat recentment, però no s’ha ampliat des de fa anys. Tampoc hi ha més espai per ampliar la zona de Consultes Externes i les habitacions estan sempre pràcticament plenes, ara ja també a l’estiu. Tècnicament el nivell d’ocupació de les habitacions el 2022 va ser del 95%, 8 punts més del que es va registrar l’any anterior. Quan un pacient abandona una habitació, ràpidament es torna a ocupar.

El Consorci Sanitari pensa en l’ampliació de les infraestructures i també en la plantilla. Ara mateix s’està immers en el procés d’estabilització de la plantilla, i fins al final del 2024 hi haurà noves convocatòries que inclouran més de 200 places. Amb la pandèmia el nombre de professionals que treballen als hospitals del Consorci es va ampliar un 16% i el procés ha de servir per consolidar la plantilla.

Widgets Magazine

Notícies

spot_img