Diumenge, desembre 10, 2023
Widgets Magazine
Widgets Magazine

Una recollida de residus de la platja vilanovina pot acabar amb una multa

La neteja de la platja de Ribes Roges de Vilanova i la Geltrú del passat 16 de setembre pot acabar amb una sanció a voluntaris de l’entitat Custòdia platges Garraf. El seu coordinador, David Herrero, a través de les xarxes socials ha denunciat l’obertura d’un expedient sancionador per part de l’Ajuntament de Vilanova per haver llançat deixalles sòlides a la platja. Ara tenen 10 dies per presentar al·legacions però s’exposen a una sanció d’entre 90 i 300 euros.

L’activitat de neteja mediambiental de l’entitat aquest cop coincidia amb la celebració de les regates preliminars de la Copa Amèrica, un esdeveniment esportiu del qual Custòdia platges Garraf havia mostrat el seu rebuig. Un dispositiu policial dels Mossos va impedir el pas de la quinzena de voluntaris de manera que des del col·lectiu ecologista es van veure obligats, diuen, a deixar allà les deixalles que prèviament havien recollit a la mateixa platja com el mateix dia van anunciar.

L’Ajuntament de Vilanova no ha volgut fer declaracions, però en un comunicat d’aquest migdia assegura que la Unitat Regional de Medi Ambient dels Mossos d’Esquadra va interposar denúncia per abocament intencionat de deixalles a la platja i davant d’aquest fet l’Ajuntament té l’obligació legal, diuen, d’iniciar els procediments administratius. Una actuació que també confirmen des dels Mossos d’Esquadra.

Per l’Ajuntament, que va haver d’activar el servei de neteja a petició dels Mossos, aquesta campanya de recollida de residus de Custòdia platges Garraf es veu com una acció de protesta per la celebració de la Copa Amèrica i assegura que, com en altres ocasions anteriors, s’havia acordat també aquest dia un punt de recollida amb l’entitat.

Widgets Magazine

Notícies

spot_img