Dilluns, desembre 11, 2023
Widgets Magazine
Widgets Magazine

Campanya de control de patinets i bicis

La Rambla Principal de Vilanova i la Geltrú és un dels llocs més conflictius pel que fa a la utilització de vehicles de mobilitat personal o bicicletes. Les bicis hi poden circular sempre que la densitat de vianants no sigui molt alta. En aquestes condicions els usuaris han de baixar de la bici i anar a peu. Els patinets sense motor són considerats una joguina i poden circular amb normalitat.
Ara bé, els patinets elèctrics tenen prohibit circular per illes de vianants i voreres, però malgrat que els conductors ho saben, la Rambla Principal és un dels llocs de pas freqüent.

Fins al 22 d’octubre diferents patrulles de la Policia Local de Vilanova estan fent una campanya específica amb dos objectius: per un cantó informar i sensibilitzar els usuaris d’aquests vehicles, i per l’altre sancionar aquells que cometen alguna irregularitat. Una sanció que sovint aconsegueix l’objectiu sensibilitzador que persegueix la campanya.

Durant aquests set dies, en el cas dels ciclistes, es controlaran intensament les distraccions, com ara circular utilitzant auriculars connectats a aparells receptors o reproductors de so o bé dispositius de telefonia mòbil, així com les circulacions de risc i els estacionaments indeguts. També es vigilarà l’ús del casc homologat en els casos que correspongui, el respecte pels semàfors, passos de vianants i senyals de trànsit i, en condicions de nit, circular amb els dispositius d’enllumenat i senyalització òptica reglamentaris.

Pel que fa als vehicles de mobilitat personal es recorda als conductors que estan obligats a complir les normes i senyals de trànsit com amb qualsevol altre vehicle. A part de no poder circular per illes de vianants, entre altres restriccions, als vehicles de mobilitat personal no hi pot anar més d’una persona, no es pot utilitzar el mòbil ni auriculars durant la seva conducció i no es poden superar els 25 km/h. A Vilanova cada setmana es registren uns tres accidents de trànsits on hi ha involucrat un patinet elèctric.

Widgets Magazine

Notícies

spot_img