Diumenge, desembre 3, 2023
Widgets Magazine
Widgets Magazine

Sant Pere de Ribes puja els rebuts de l’IBI i la brossa per l’any vinent

El rebut de la brossa a Sant Pere de Ribes s’apuja un 15% per a particulars, comerços i petita indústria, i fins a un 20% per a grans superfícies. L’impost de béns immobles, un 5%. El govern local ho considera una actualització de preus, necessària afirmen, després d’uns anys de contenció i per fer front a l’augment continuat de l’IPC en els darrers anys.

Des de l’executiu local s’afirma que el context macroeconòmic és més estable, superada la pandèmia, i per això s’ha portat a ple les ordenances fiscals pel 2024 , amb la pujada especialment en l’IBI i la brossa que permetran afirmen- garantir els serveis a la ciutadania i redistribuir recursos.

Construïm i Fem Poble hi han votat en contra. Junts-Via s’ha abstingut. El PSC, amb majoria absoluta, ha tingut el vot favorable del regidor de Vox.

L’oposició ha vist amb bons ulls per exemple, el gravamen per pisos buits, que passa del 50% al 100%, i s’apliquen noves bonificacions als col·lectius vulnerables, al comerç local i a persones emprenedores. Però lamenten un augment de taxes- especialment el 15% de la brossa per particulars- difícil d’assumir per algunes famílies, i s’ha posat l’accent en l’augment de la taxa de la brossa sense preveure un pla de millora de la gestió de residus al municipi.

El ple ha aprovat també actualitzacions i aplicació de nous serveis de preus
públics. També la creació d’una nova taxa per l’aprofitament de la Comunitat Energètica de
Sant Pere de Ribes, establint un cost per la seva utilització.

Widgets Magazine

Notícies

spot_img