Diumenge, desembre 10, 2023
Widgets Magazine
Widgets Magazine

Creix l’enoturisme al Garraf

El Garraf consolida l’aposta de l’enoturisme i el turisme gastronòmic, una activitat en creixement a la comarca amb molt bona acceptació que en els últims anys està sumant oferta a molts cellers del territori. El darrer informe de la Diputació de Barcelona indica que les experiències enogastronòmiques de la comarca obtenen una puntuació d’excel·lència, amb un 9.6. És un dels valors afegits més destacats dels atractius que té el Garraf, per sobre el comerç, les platges o l’oci nocturn, i que l’ajuden de desestacionalitzar el turisme.

Els últims anys, i especialment en la post pandèmia, molts cellers del territori estan obrint noves línies relacionades amb aquesta proposta turística, que vincula als aspectes més tradicionals amb, en alguns casos, propostes gourmet. Iniciatives ja consolidades com les de la Carretera del Vi, però també de particulars o les englobades en l’oferta turística que ven la comarca dins el programa Garraf Gastronòmic. Una tendència que s’acompanya també de la programació de fires vinícoles i activitats relacionades amb la verema.
El que és clar és que el sector turístic ha fixat la seva mirada en els vins del Garraf per poden augmentar l’experiència dels visitants i per donar valor a aquesta subzona de la DO Penedès amb caràcter propi.

I un exemple d’aquesta tendència és el celler de la Torre del Veguer rque ep anualment quinze mil persones que han contractat una activitat d’enoturisme. De dilluns a divendres són sobretot clients de corporacions que contracten aquestes visites com un afegit a les seves reunions programades al territori. Els caps de setmana la majoria de visitants són famílies que volen tenir una experiència diferent.

Aquesta setmana han visitat el celler representants d’empreses relacionades amb el turisme a la comarca. L’objectiu és que, hotels, guies turístics o programadors d’activitats, coneguin aquesta oferta i la puguin oferir als seus clients.

L’activitat comença a la vinya, on s’expliquen les diferents varietats que es conreen. Després es passa a la Bodega de la finca a on se’ls explica el procés que es fa servir per fer els diferents vins. En el cas concret de la Torre del Veguer cal afegir que al segle XV els frares Jeronis ja elaboraven vins i que en l’actualitat han tornat a fa servir un cup d’aquella època. La visita a la casa finalitza amb un tast de productes de proximitat i la degustació de vins del celler.

Les activitats enogastronòmiques són el complement perfecte per altres empreses que organitzen activitats als visitants del territori. És el cas de l’empresa Kili que des de Sitges, lloga bicis elèctriques i organitza tours que passen per vinyes i acaben participant en una visita a cellers com el de la Torre del Veguer.

El darrer informe de la Diputació de Barcelona relacionat amb el turisme al Garraf indicava que les experiències enogastronòmiques tenien una puntuació d’un 9.6. Està molt per sobre de la resta d’experiències que es poden viure a la comarca i el sector turístic vol fer-ne bandera. Per darrere de la puntuació del 9,6 de l’enogastronomia, els vistants valoren del Garraf la natura, el comerç, les platges i l’oci nocturn. Totes aquestes opcions però, puntuades per sota del 9.

Widgets Magazine

Notícies

spot_img