Dilluns, desembre 11, 2023
Widgets Magazine
Widgets Magazine

Quatre detinguts a Cubelles, Madrid i Granada per captació i adoctrinament gihadista

La Policia Nacional ha detingut quatre persones a Cubelles i a les províncies de Madrid i Granada per proselitisme i captació gihadista en xarxes socials. Els detinguts, en el marc d’una investigació iniciada el 2022 són 4 joves que presumptament haurien participat dels delictes d’autoadoctrinament amb propòsit terrorista, adoctrinament a tercers i enaltiment del terrorisme. Segons la Policia Nacional, els investigadors han constatat com aquestes persones, vinculades a través de grups tancats a xarxes socials, haurien experimentat un procés de radicalització.

El líder del grup, denominat com ‘Califa’, diu la policia, feia un consum massiu de contingut violent i utilitzava les xarxes per captar i adoctrinar altres usuaris. En els vídeos, cada cop més radicals, s’hi parlava de conceptes com «vessament de sang per recuperar l’Al-Andalus i restaurar el Califat».

Aquest matí, els quatre arrestats han estat posats a disposició del Jutjat Central número 5, on s’ha decretat l’ingrés a presó de tres d’ells.

L’operació s’ha desenvolupat de manera conjunta entre la Comissaria General i les Brigades Provincials d’Informació de Barcelona, Granada i Madrid, coordinada per la Fiscalia de l’Audiència Nacional i dirigida pel Jutjat Central d’Instrucció número 5. A escala internacional, també hi ha col·laborat l’Europol.

Widgets Magazine

Notícies

spot_img