Dimarts, novembre 28, 2023
Widgets Magazine
Widgets Magazine

Amb la caldera de biomassa de Canyelles culmina el Projecte d’eficiència energètica del Garraf

La caldera de biomassa forestal i la xarxa de claror instal·lades a Canyelles ja estan a punt d’entrar en funcionament. El sistema permet produir i distribuir energia renovable per a la climatització de la llar d’infants municipal Els Patufets, l’Escola Sant Nicolau, els vestidors del camp de futbol i el gimnàs municipal. Les obres ja han acabat i això permet substituir els sistemes de producció de calor per gasoil d’aquests equipaments municipals, que no es retiraran, per un sistema de climatització, ara, més sostenible.

La caldera de biomassa amb sistema de telecontrol funciona amb fusta procedent de la neteja dels boscos, que es converteix en el combustible per produir energia i calor i de retruc s’afavoreix la prevenció d’incendis al bosc. Una instal·lació més respectuosa amb el medi ambient i que també representa un estalvi important per l’Ajuntament.

La xarxa instal·lada contempla també poder connectar i donar servei més endavant al pavelló Emma Roca .

L’actuació s’emmarca en el projecte d’eficiència energètica del Garraf, cofinançat per fons europeus i coordinat pel Consell comarcal i els ajuntaments del Garraf. Un programa que ha volgut fomentar la producció i distribució d’energia derivada de fonts renovables, promoure la transició ecològica i energètica, i el desenvolupament sostenible de la comarca.

A banda de la nova caldera de biomassa i xarxa de calor a Canyelles s’ha fet la instal·lació de la caldera de biomassa i xarxa de calor a la zona escolar de les Roquetes amb un pressupost que supera els 450.000 euros.

També s’ha millorat l’eficiència en les instal·lacions d’enllumenat públic a Cubelles i Sitges en actuacions que suposen una inversió de més de 800.000 euros.

A la capital del Garraf el gruix del pressupost, més de 600.000 euros és per la substitució i millora energètica dels aparells de climatització del Museu Víctor Balaguer. La millora de la calefacció, climatització i adequació de les fusteries de Can Pahissa a és una altra de les actuacions a Vilanova i la Geltrú, com també el tancament de l’espai Víctor Rojas, a l’Espai Far.

El pressupost total del projecte és de 3.000.000 euros i el 50% ha estat finançat pels fons europeus FEDER i l’altre 50% pels ajuntaments del Garraf.

Widgets Magazine

Notícies

spot_img