Dilluns, desembre 11, 2023
Widgets Magazine
Widgets Magazine

Vilanova farà un manteniment continuat dels seus torrents

El torrent de la Piera de Vilanova ja baixa net de vegetació fins a la platja del Far, després dels treballs de neteja i desbrossament que s’hi han fet en els darrers dies. Uns treballs que tenen continuïtat també sobre alguns trams dels torrents de Sant Joan, de la Pastera i d’en Frederic. L’actuació forma part de la nova política que l’ajuntament vilanoví vol aplicar sobre els torrents de la ciutat per tenir-los sempre en les millors condicions possibles. Ara ha signat un contracte plurianual per realitzar actuacions tant de neteja com de manteniment sobre quatre quilòmetres de torrents al seu pas per la ciutat. A més de la imatge, tenir els torrents nets és important per reduir els perills de plagues i sobretot perquè l’aigua hi pugui circular sense obstacles en els dies de fortes pluges, i evitar així possibles problemes d’inundabilitat en alguns punts de la població.

El govern de Vilanova assegura que ara vol donar un altre plantejament a l’hora de treballar l’estat de salut dels torrents, d’una manera més continuada. Forma part, diu, del seu compromís per millorar l’espai públic de la ciutat. Fins ara els treballs de neteja s’anaven fent de manera puntual quan es considerava convenient. Una actuació que l’actual govern considera que era insuficient s’hi després no s’hi actuava més.

Aquest mes d’octubre s’actua sobre els diferents trams del torrents i de cara al 2024 s’han previst tres actuacions més. Quan els torrents es troben en mal estat, s’acostumen a generar queixes veïnals pels problemes i la imatge que donen. El nou contracte ha de servir perquè es trobin sempre en bon estat.

Widgets Magazine

Notícies

spot_img