Diumenge, desembre 3, 2023
Widgets Magazine
Widgets Magazine

Cubelles, un dels pocs municipis que plantegen una congelació fiscal

El govern de Cubelles proposa la congelació de la majoria de la pràctica totalitat d’impostos municipals per a l’any que ve. Per al 2024, l’únic increment que l’Ajuntament ha aprovat aquest setembre per unanimitat és la nova taxa del cicle integral de l’aigua, que pujarà un 7% per tal d’adaptar els preus, que portaven congelats més de 13 anys.

La proposta també plantejarà l’increment sobre el recàrrec de l’IBI dels immobles buits, que es podrà apujar fins al 100% de l’impost quan l’immoble estigui desocupat més de tres anys. A banda de l’adaptació a la legislació vigent, s’incrementa el recàrrec al 100% de l’IBI quan l’immoble estigui desocupat més de tres anys, podent-se pujar fins a 50 punts percentuals addicionals als grans tenidors dins del municipi.

El cas de Cubelles és un dels pocs a Catalunya on el consistori es pot plantejar una congelació fiscal. La majoria, com hem estat veient aquests dies al Garraf en els casos de Vilanova, Sitges o Sant Pere de Ribes, hauran d’incrementar les taxes municipals: i és que la pujada de preus i sobretot de l’energia, estan col·locant en les arques municipals en una situació difícil.

Les entitats municipalistes es fixen com a repte millorar el finançament dels ajuntaments i redefinir les seves competències.

Widgets Magazine

Notícies

spot_img