Diumenge, desembre 3, 2023
Widgets Magazine
Widgets Magazine

Lluc Casals Perpinyà, primera beca Munné-Jordà de ciència-ficció

En Lluc Casals Perpinyà és el guanyador de la primera beca Munné-Jordà que s’ha entregat a Vilanova i la Geltrú i que premia el millor estudi, anàlisi o investigació sobre ciència-ficció en llengua catalana. L’escriptor vilanoví Antoni Munné-Jordà és el principal promotor de la beca que duu el seu nom i un dels membres del jurat especialitzat que ha triat d’entre deu treballs i per unanimitat, la feina presentada pel Lluc. Un treball que proposa l’anàlisi de diverses distopies catalanes escrites en temps de postguerra.

L’interès per la ciència-ficció ha anat a l’alça en els darrers anys i se situa ara en un bon estat de salut al municipi amb la CATCON com a principal convenció que se celebra en territori català. La donació del fons Antoni Munné-Jordà a la Biblioteca Armand Cardona Torrandell ha ajudat a fer créixer aquest gènere que existeix des de fa anys.

En Lluc disposa ara d’un any per completar l’anàlisi presentat en aquest premi. La Beca Munné-Jorda tenia la voluntat d’entregar-se cada dos anys, però vist l’èxit de presentació de treballs l’any vinent ja es tornarà a convocar.

Widgets Magazine

Notícies

spot_img