Diumenge, desembre 3, 2023
Widgets Magazine
Widgets Magazine

Cubelles aprova augmentar el recàrrec de l’IBI sobre els pisos buit

Cubelles ha aprovat augmentar el recàrrec de l’IBI sobre els pisos buits del municipi, com a mesura de pressió a grans tenidors davant les dificultats actuals d’accés a l’ habitatge. En concret, el recàrrec serà un 50% de recàrrec sobre l‘Impost de Béns Immobles quan el pis estigui buit 2 anys sense causa justificada, i del 100% de recàrrec quan la desocupació del pis superi els 3 anys.

Per a grans tenidors es contempla a més un 50% de recàrrec addicional sobre l’IBI. Es considera grans tenidors quan es tinguin quatre immobles o més, i dos o més d’aquests estiguin desocupats.

La proposta queda aprovada amb els vots a favor d’Unitat Cubellenca, PSC, i Junts per Cubelles, els vots en contra de VOX i la CUP i les abstencions d’ERC i Partit Popular. Des de l’executiu local s’ha posat èmfasi en que són les administracions supramunicipals les que han de posar més eines que obliguin a fons voltors i a grans tenidors a posar pisos buits al parc d’habitatge.

Des de l’oposició s’han qüestionat quines mesures concretes s’estan duent a terme per facilitar l’accés a l’habitatge negociant per exemple amb les entitats bancàries. L’executiu ha remarcat que es parla amb elles però remarquen que no totes estan obertes a negociar.

Widgets Magazine

Notícies

spot_img