Diumenge, desembre 3, 2023
Widgets Magazine
Widgets Magazine

VNG Energia, l’Associació per a la Transició Energètica

VNG Energia és el nom amb què l’Associació per a la Transició Energètica de Vilanova vol començar a operar per produir i distribuir energia solar a la ciutadania. Amb el projecte, l’entitat vol contribuir a descarbonitzar la societat. Cada persona que s’hi apunti podrà gaudir d’energia produïda als terrats vilanovins, tinguin o no plaques solars instal·lades. Creuen, a més, que la transició energètica s’ha de fer a escala local per allunar-se de les grans empreses.

De moment ja hi ha 135 persones apuntades per formar part de la cooperativa energètica que s’ha de constituir, però a finals d’any volen ser-ne 500. Per formar-ne part s’han de pagar 30 euros a fons perdut. L’Associació de moment ja treballa per tenir una planta de producció i distribució d’energia i està en converses amb l’Ajuntament vilanoví per utilitzar teulades i espais públics per instal·lar-hi plaques. El govern de la ciutat ho veu amb bons ulls.

Tot i això, els associats encara no poden gaudir de l’energia renovable. Està previst que a partir del 2025 es comencin a fer les inversions necessàries i que l’any 2026 es pugui consolidar la comunitat energètica.

Widgets Magazine

Notícies

spot_img