Diumenge, desembre 10, 2023
Widgets Magazine
Widgets Magazine

Els cementiris amplien els seus horaris d’obertura per Tots Sants

Demà, diada de Tots Sants, és sens dubte un dels dies de l’any en els que els cementiris reben un major nombre de visitants. Tot i que no són poques les persones que hi van uns dies abans de l’1 de Novembre per evitar aglomeracions, el dia de Tots Sants continua sent el dia que els cementiris acullen més famílies, que s’hi acosten per recordar els seus difunts. Per això els cementiris amplien demà el seu horari d’obertura.

De fet, aquests darrers dies, cementiris com els de Sant Pere de Ribes ja han ampliat l’horari perquè tothom qui ho desitgi entri a recordar els seus familiars o amics. Molts ho fan també per netejar i renovar flors als nínxols, una imatge que demà 1 de Novembre es repetirà a tots els cementiris. Per reforçar el servei, facilitar l’accés als visitants i donar més opcions horàries, els cementiris del Garraf amplien demà horari i majoritàriament restaran oberts de nou del matí a sis de la tarda.

De cara a demà, una de les novetats seran els tres espais de dol perinatal que es podran visitar per primera vegada en una jornada de Tots Sants a la comarca. Els cementiris de Vilanova, Sitges i Cubelles els van inaugurar la primavera passada. Per la seva part, el de Canyelles també té previst crear-ne un ben aviat i el de Ribes ja el té des de l’any passat. Es tracta d’espais habilitats perquè els pares i les famílies puguin recordar els fills que han perdut prematurament durant l’embaràs o en els primers dies després del part.

Les famílies, des de les diferents associacions existents de dol perinatal i gestacional, també demanen més acompanyament i que hi hagi més conscienciació sobre l’experiència traumàtica i tot el que implica la mort d’un fill quan encara és un nadó.

Widgets Magazine

Notícies

spot_img