Diumenge, desembre 3, 2023
Widgets Magazine
Widgets Magazine

Alerta per fort i vent i mala mar

És la imatge d’aquest mateix migdia a la platja de Vilanova i la Geltrú. Protecció Civil ha activat el pla PROCICAT pel mal estat de la mar, amb perill molt alt entre el Baix Empordà i el Garraf, amb onades que superaran els 4 metres d’alçada. Un episodi de temporal marítim amb fortes ràfegues de vent. De fet també s’ha activat el pla VENCAT per fortes ventades a qualsevol punt del país, un episodi de mal temps que s’allargarà durant tot el dia. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, es preveu un episodi de fort vent amb ratxes que superaran els 72 km/ hora.

Les pluges més importants se situaran al vessant sud del Pirineu. Protecció Civil recorda que cal extremar especialment les precaucions en la conducció i també en totes les activitats que es realitzin a l’aire lliure, evitant sobretot les zones boscoses on podrien caure branques o arbres.

A nivell urbà cal ser molt prudent amb la possible caiguda d’elements estructurals a la via pública. Cal retirar de façanes i balcons els elements que puguin quedar inestables i caure pel vent.
Protecció Civil de la Generalitat recomana tenir molta cura a les zones portuàries, espigons i en les activitats que es realitzin prop de la costa.

Widgets Magazine

Notícies

spot_img