Diumenge, desembre 3, 2023
Widgets Magazine
Widgets Magazine

La CUP de Vilanova s’oposa a l’ampliació de la pedrera Coll Ferran

La CUP de Vilanova ha mostrat el seu rebuig davant l’aprovació que el govern portarà al Ple municipal de dilluns del Pla Espacial que permetrà augmentar en 2 mil metres quadrats la zona extractiva actual de la pedrera de Coll Ferran, coneguda també com la pedrera del Griffi ,en una zona a tocar del Massís del Garraf. Una denúncia que recull també de les entitats ecologistes.

Una ampliació que, afirmen, prohibeix explícitament el planejament urbanístic vigent. Segons la CUP, aquesta modificació podria fer augmentar una àrea equivalent a uns 12 camps de futbol la zona d’extracció d’aquesta pedrera, de 89 mil metres quadrats.La nova zona extractiva s’estendrà pel Fondo d’en Guardiola cap al nord de l’actual àrea d’explotació, a tocar de l’espai d’interès natural del Massís del Garraf, de la xarxa Natura 2000 i de la zona d’especial protecció per a les aus.

Alerten que l’aprovació d’aquest projecte suposa una greu amenaça per la biodiversitat i provocarà la desaparició d’habitats d’interès comunitari. També farà desaparèixer, diuen, elements arquitectònics històrics, com barraques de pedra seca. Es calcula que el transport de material de la pedrera Coll Ferran mou uns 27 camions diaris, que representen uns 6.800 l’any, i que l’ampliació afectarà també negativament la qualitat atmosfèrica dels nuclis propers.

La CUP demana al govern municipal la paralització d’aquest Pla d’ordenació de l’activitat extractiva que es vol portar al ple de dilluns i insta a redactar un nou Pla Especial de Recuperació de la Pedrera, que garanteixi la restauració de les zones ja explotades.

Widgets Magazine

Notícies

spot_img