Diumenge, desembre 10, 2023
Widgets Magazine
Widgets Magazine

Vng Energia, el Gran Recapte d’Aliments i les corresponsals femenines de Víctor Balaguer, temes destacats d’El Matí de Canal Blau Ràdio

A El Matí de Canal Blau Ràdio, ens hem fet ressò d’alguns dels temes destacats que aquesta setmana ens ha deixat l’actualitat.

Per començar, hem conegut el projecte Vng Energia, una nova iniciativa amb què l’Associació per a la Transició Energètica de Vilanova vol començar a operar per produir i distribuir energia solar a la ciutadania. Ens ha explicat aquest projecte en Rafel Florenciano, president de Vng Energia.

Aquest 2023 es commemora el 25è aniversari de l’agermanament entre Vilanova i la Geltrú i Matanzas, a Cuba. Des del Casal Popular Cubà Matanzas-Vilanova i la Geltrú, en Josep-Tomàs Álvaro ens ha explicat els orígens d’aquest agermanament i com és la relació entre totes dues ciutats.

Entre el 24 i el 30 de novembre, es durà a terme la 15a edició del Gran Recapte d’Aliments. El Banc dels Aliments busca ja voluntaris per a cobrir les diferents jornades en què es desenvoluparà el Recapte a Vilanova i la comarca. Tots els detalls ens els ha donat l’Albert Lluch, delegat al Garraf del Banc dels Aliments.

També hem valorat les primeres setmanes de Marta Verdejo com a presidenta de l’Agència de Desenvolupament Econòmic Node Garraf. Amb ella hem desgranat quins reptes té la comarca durant aquest nou mandat.

I la historiadora vilanovina Montserrat Comas presenta nou llibre: un recull de més de 800 cartes de dones adreçades a Víctor Balaguer. D’aquesta nova publicació de Comas, “Elles, les dones, també hi eren. Corresponsals femenines de Víctor Balaguer (1848-1896)”, n’hem parlat amb la mateixa autora.

Widgets Magazine

Notícies

spot_img